hirdetés
hirdetés

Landmedia - üzenetek bluetooth-on

2007-10-17
A Landmedia BluePages néven indított mobilmarketinges szolgáltatást. A szolgáltatás hotspotok segítségével működik, melyek érzékelik az elhaladó mobilok bluetooth-jait, és üzeneteket küldenek a mobiltelefonokra.
A Landmedia által telepített hotspotok folyamatosan észlelik a hatótávolságukon belül elhaladó aktív bluetooth eszközöket: amint a fogyasztó belép a hotspot hatósugarába, mobiltelefonjára a szerver azonnal üzenetet küld a letölthető tartalmi lehetőségekről.

Amennyiben a mobiltulajdonos fogadja a bluetooth-üzenetet, a hotspot automatikusan továbbítja a tartalmat, de van lehetőség az üzenet elvetésére is: a hotspot megjegyzi a mobiltelefon azonosítóját, és nem küld további tartalmat.

A sikeresen továbbított üzeneteket egyébként - valamint a hozzájuk kapcsolódó mobil adatokat - a hotspot archiválja, így igény esetén akár óránkénti bontásban is tételesen jelenti az elküldött tartalmakat a központ felé.

A BluePages kampányának első fordulója október 10-én zárult le: a kampány során Budapest 20 legforgalmasabb közlekedési csomópontjára helyeztek el BluePages hotspotot az Intermédia cégcsoport citylightjaival, valamint 30 további, "hagyományos" citylightot helyeztek el a város más pontjain.

A berendezések közelében aktív bluetooth-tal járva a BluePages animációját és más tartalmat, például csengőhangot, hírt, sztorit, pletykát kapott a mobilos közönség.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés