hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lehet két MTV

A bíróság másodfokon is úgy döntött, hogy lehet két MTV. A védjegypert a Magyar Televízió a magyar Music Television elindulása után azzal a céllal kezdeményezte, hogy a betűszó kizárólagos használója legyen.
hirdetés

Mint arról beszámoltunk, a köztévé tavaly októberben az általa évtizedek óta használt MTV-rövidítés miatt fordult a bírósághoz. Ez azért merült fel, mert akkor indult el Magyarországon a Music Television magyar adása, amit ugyancsak MTV-ként rövidítenek.

Az ellentmondásra a köztévé először a kereskedelmi adó indulása előtt, személyes egyeztetéseken hívta fel a Music Television vezetőinek figyelmét. A Magyar Televízió azonban úgy érezte, hogy a probléma ezen az úton nem volt rendezhető, ezért jogi lépésre szánta el magát. 

A Fővárosi Bíróság április 4-én első fokon elutasította a Magyar Televízió keresetét, ezért a közszolgálati médiavállalat fellebbezett. A másodfokú, jogerős határozatot december 9-én hirdették ki, amely szintén nem kedvezett a Magyar Televíziónak.

A határozat szerint a Magyar Televízió és a zenecsatorna egyaránt használhatja az MTV márkanevet, mert a párhuzamos védjegyhasználat már a nemzetközi szórakoztató adó európai programjának 1987-es indulását követően fennáll. A bíróságnak az az  álláspontja, hogy a fogyasztók nem tévesztik össze a két televíziós csatornát, annak ellenére nem, hogy ugyanazon a piacon, ugyanazzal a márkanévvel azonosítják a nemzeti tévétársaságot és az amerikai szórakoztató adót.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés