hirdetés
hirdetés

Lesz hatodik nekifutás az MTV-elnöki posztjáért (FRISSÍTVE)

2009-03-25
Kiírta az új, sorrendben a hatodik pályázatot a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége szerdán.

Az egyhangúlag meghozott döntés szerint jövő hétfőn és kedden teszik közzé napilapokban a jelentkezési felhívást, a pályamunkák beadásának határideje augusztusban jár majd le, és szeptember első napjaiban tehetnek kísérletet az elnökjelölésre - ennek sikere esetén pedig a választásra.

Legutóbbi március 11-én zárult eredménytelenül az elnökválasztási procedúra, akkor - csakúgy mint januárban  - a szocialista, szabad demokrata és MDF-es delegáltak közös jelöltje Sztaricskai Tamás, egykori Vodafone kommunikációs vezető bukott el a szavazáson, mert a civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumtól nem kapta meg a kétharmados többséget.

Mivel a pályázatok leadási határideje augusztusban jár le, ezért ez lesz a leghosszabb elnök nélküli MTV-etap az intézmény történetében. Medveczky Balázs ügyvezető alelnök 2008 márciusa óta vezeti a köztévét elnök nélkül.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés