hirdetés
hirdetés
hirdetés

Letiltotta a YouTube a hitleres AIDS-ellenes reklámot

Letiltotta az Adolf Hitler arcával kampányoló, az AIDS veszélyeire figyelmeztető német reklámot a YouTube. Nem indokolják.
hirdetés

Felhasználói feltételek megsértése miatt távolították el a Regenbogen (Szivárvány) szervezet AIDS-ellenes kampányának Adolf Hitler alakját felhasználó videóját.  Már csak a kampány plakátja látható, amely Hitlerre emlékeztető férfit mutat be védekezés nélküli szexuális aktus közben.

Henning Dorstweg, a YouTube szóvivője szerint nem kell megmagyarázniuk, miért távolítanak el bizonyos videókat. A felhasználás feltételeinek megsértéséről mindenesetre akkor lehet szó, ha a felvételen illegális, az erőszak jogosultságát hirdető, uszító, vagy egyértelmű szexuális cselekedetek láthatók.

A hamburgi székhelyű Das Comittee reklámügynökség által készített videó világszerte az AIDS-szervezetek heves tiltakozásába ütközött. A Német AIDS-Segítség (DAH) az akció azonnali leállítását követelte. Carsten Schatz, a DAH képviselője szerint a HIV-vírus elterjedése óta ez az egyik legszörnyűbb kampány. „A Hitler-imitátort szerepeltető rövidfilm kigúnyolja a nácik áldozatait, a HIV áldozatait a tömeggyilkosokhoz hasonlítja” – fogalmazott.

A Regenbogen kampányának honlapján továbbra is látható a videó. Jan Schwerter, a szervezet vezetője szerint a fiatalok jól fogadták a kampányt. Arra a kérdésre, vajon megszüntetik-e a támadások hatására az oldal működtetését, nem adott közvetlen választ. "A film üzenete világos. Aki megérti az üzenetet, megérti a kampányt is. A kampány már elindult, meglátjuk, mit hoz a jövő" – mondta.

"Azt kérdeztük magunktól, hogy milyen arcot adhatnánk a vírusnak. Ez az arc azonban semmiképpen sem lehetett kedves" - nyilatkozta korábban Dirk Silz, Az AIDS tömeggyilkos elnevezésű kampányt kigondoló Das Comittee kreatívigazgatója. "A kampány célja az emberek felrázása és az, hogy újra a középpontba állítsa az AIDS problémáját, illetve visszaszorítsa a védekezés nélküli szexuális együttlétek egyre növekvő számát" - tette hozzá a reklámszakember.
 


A hirdetés egy védekezés nélküli szexuális együttlét elmosódott képsorait mutatja be, amelynek csupán a legvégén ismerhető fel Hitler arca. A kisfilmet "Az AIDS tömeggyilkos" felirat zárja. A kampány plakátjainak van Szaddámos Huszein és Sztálin alakját felhasználó variánsa is.

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés