hirdetés
hirdetés

Levelet küld Barroso

2011-01-19

A magyar médiatörvénnyel kapcsolatos ellenvetését még a héten levélben fogalmazza meg az Európai Bizottság. Az uniós elnökség nem számít az elbírálásban. 

Az Európai Bizottság még ezen a héten levelet küld a magyar kormánynak, és abban újra kifejti a médiatörvénnyel kapcsolatos ellenvetéseit - közölte kedden Strasbourgban José Manuel Barroso, az uniós végrehajtó testület vezetője.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén képviselői kérdésre válaszolva Barroso hangsúlyozta: függetlenül attól, hogy most Magyarország tölti be az EU soros elnöki tisztségét, az országot ugyanolyan tisztességes és elfogulatlan elbírálásban kell részesíteni, mint bármely más tagállamot.

Barroso - mint mondta - "tisztázó választ vár" a magyar kormánytól a törvénnyel kapcsolatos uniós aggodalmakra. Szavait utóbb megerősítette egyik szóvivője is, hangsúlyozva, hogy az Európai Bizottság által küldendő levél a helyzet tisztázását kéri majd Budapesttől, és ekként nem számít hivatalos figyelmeztetésnek, ami a brüsszeli bizottság részéről az első lépést jelentené egy Magyarországgal szembeni esetleges jogsértési eljárásban.

Az elmúlt napokban európai politikusok több olyan nyilatkozatot tettek, amelyben emlékeztettek arra: Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben megígérte, hogy amennyiben az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel a médiatörvényben, akkor a helyzetet orvosolni fogják.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés