hirdetés
hirdetés

Magyar Telekom - vezérigazgató-helyettesi kinevezések

2007-03-27
Új, informatikáért felelős vezérigazgató-helyettesi posztot hozott létre a Magyar Telekom (MT), valamint kinevezték a március 30-i hatállyal távozó Pásztory Tamás emberi erőforrás vezérigazgató-helyettes utódját. A változások április 1-jétől érvényesek.
Maradi Istvánt tölti be az MT informatikáért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját. A szakember a kinevezéssel párhuzamosan a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának tagjává válik.

Maradi István karrierjét a Matáv PKI kutatóintézetében kezdte mobil távközlési kutatóként, ezt követően részt vett a Westel Rádiótelefon indításában, a hálózat megtervezésében. A cég kezdeti időszakában tervezőmérnök, majd rádió menedzser, 1992-től pedig hálózatüzemeltetési igazgató volt. 1995-től a Westel 900, majd a Westel Mobil  üzemeltetési igazgatója, 2001-től 2006-ig a Westel Mobil - később T-Mobile Magyarország - vezérigazgató-helyettese és szolgáltatásfejlesztési igazgatója volt.

A Kreatív Online korábban beszámolt arról, hogy 17 év után március 30-i hatállyal távozik az MT-től Pásztory Tamás, aki a társaságnál emberi erőforrás vezérigazgató-helyettesi posztot töltött be. Pásztory Tamás utódja Somorjai Éva, aki közel hat éve került a Telekomhoz és 2002-től a csoport emberi erőforrás ágazat igazgatója.

Somorjai Éva 1991-ben kezdte pályafutását egy ingatlanbefektető cég adminisztrációs és pénzügyi vezetőjeként az ausztráliai Melbourne-ben, hazatérése után pedig a Pepsi-Cola Hungarynél helyezkedett el. 1996-tól a cég közép-európai üzleti részlegének humán erőforrás területén dolgozott különféle vezetői munkakörökben, 1999-től a nemzetközi szervezet- és képességfejlesztési terület, majd 2000-től a magyarországi cég HR-igazgatója volt.

A Magyar Telekom április 1-jétől nevezi ki a két új vezérigazgató-helyettest.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés