hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar Televízió - kísérleti HD-adás

A Magyar Televízió (MTV) augusztus 1-jén megkezdi a nagyfelbontású (HD) digitális jelek továbbítását. Az adások egyelőre csak közvetlen kábeltévés, vagy műholdas csatlakozással vehetők.
hirdetés
Az Országos Rádió és Televízió Testület június 4.-i határozata alapján az MTV a pekingi olimpia alatt Budapesten és környékén kísérleti jelleggel megkezdi mindkét csatorna HD minőségű digitális sugárzását. Az analóg adás (SD) változatlan formában és helyen mindenütt megmarad, a digitális jeleket pedig azoknak a szolgáltatóknak továbbítja a közszolgálati televízió, amelyeknek már van digitális előfizetői csomagjuk. Ilyen a UPC, a T-Kábel, az Antenna Digital és a Hello HD.

A kísérleti adás egy DVB-T HD dekóder segítségével, tetőantennával vagy szobaantennával lesz fogható ingyenesen.

Az ötkarikás játékok után az MTV fenntartja a HD adásokat, de átmenetileg csökkenti azok arányát. Elsősorban külföldi filmeket, sorozatokat, egyes saját gyártású vagy koprodukcióban készülő hazai műsorokat, itthoni beszállítók által gyártott produkciókat és külföldi élő közvetítéseket (Bajnokok Ligája, sportesemények, kulturális események) tervez HD-ban továbbítani a köztelevízió.

Novembertől az Antenna Hungária digitális földfelszíni hálózatán mind a két csatorna HD változata elérhető lesz az ország területének 59 százalékán.

Az egyéni, földfelszíni vételhez minden mostani televízió továbbra is használható lesz, de a HD minőség eléréséhez speciális set-top box lesz szükséges. Az átállítást a szolgáltatók végzik el.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés