hirdetés
hirdetés

Médiatámogatói díj a Magyar Televíziónak

2008-12-05
A Magyar Televízió tette a legtöbbet a hazai turisztikai és kulturális események népszerűsítéséért 2008-ban a Magyar Fesztivál Szövetség szerint.

Öt kategóriában első alkalommal adta át elismerő okleveleit a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ), a magyarországi és a határon túli magyar fesztiválokat tömörítő civil szervezet csütörtöki, pécsi közgyűlésén. A Márta István, a Művészetek Völgyének főigazgatója által elnökölt szervezet tagjai között van a többi között a Deltafest, a Mediawave, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Országos Színházi Fesztivál és a Vidám Színpad is (a meghatározó szereplők közül nem tagja ugyanakkor sem a Sziget, sem az állami Hungarofest és Budapesti Fesztiválközpont).

A díjakat a több mint száz tagszervezet ajánlása alapján ítélték oda. A tagok szerint a hazai turisztikai és kulturális események bemutatásában a köztévé vállalja a legaktívabb szerepet, ezért az év médiatámogatója díjat első alkalommal az MTV vehette át, amely ebben az évben huszonhét fesztivál és tizenöt komoly-, illetve könnyűzenei koncert mellé állt televíziós szponzorként, kedvezményes árú reklámszpotokkal vagy társadalmi célú hirdetésekkel segítve azokat.

A díjátadáson a Borsodit választották az év főtámogatójának, az év mecénása az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft., az év támogató önkormányzata pedig Pécs városa lett.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés