hirdetés
hirdetés

Medico Uno - nem fizet, fellebbez

2004-05-06
Fellebbez a Medico Uno a GVH döntése ellen, miszerint a társaságnak 10 millió forint bírságot kell fizetnie a fogyasztók megtévesztése miatt.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Medico Uno törvénysértő módon hivatkozott kommunikációs anyagaiban a Humana baba tápszerekben megtalálható prebiotikumok pozitív élettani hatásaira, mivel ezek a GVH által felkért igazságügyi gasztro-enterológus szakértő véleménye szerint - a hasonló probiotikumok (bifidus essensis) hatásaival együtt - ma még tudományosan nem igazoltak.

A Medico Uno sem a versenyhivatal döntésével, sem a döntés alapját képező szakértői véleménnyel nem ért egyet. “Számos nemzetközi és a hazai tudományos anyag - vizsgálati eredmények és az ezeket értékelő tanulmányok - áll rendelkezésünkre, amelyre álláspontunk alátámasztása érdekében hivatkoztunk. Ezek a tudományos eredmények teszik és tették eddig is lehetővé, hogy Magyarországon és más országokban a Humana, és vele együtt valamennyi, a prebiotikumokat termékeikben összetevőként felhasználó cég a kommunikációjában hivatkozzon ezek jótékony hatására. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a GVH határozata az adott összetevő reklámozhatóságáról szólt, a termékek továbbra is tartalmazhatják, tartalmazzák a prebiotikus összetevőt”- áll a társaság közleményében.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés