hirdetés
hirdetés
hirdetés

Meghalt Andy Vajna

A TV2 Csoport és a Rádió 1 tulajdonosa, a Filmalap vezetője 74 évet élt. A hollywoodi sikerektől a magyar Filmalap létrehozásán át a TV2-ig tartó jelentős, de ellentmondásos életműről írnak a lapok a producer-médiavállalkozó halála kapcsán.

hirdetés

Súlyos betegséget követően vasárnap budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna - tudatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel. A közlemény Vajna-korszakként hivatkozik az általa vezetett, 2011-től mostanáig tartó időszakra, amely során Oscart, Golden Globe-ot és Arany Medvét is nyertek a közfinanszírozásból készült filmek.

Vajna nem csak filmekkel foglalkozott: övé volt az összes budapesti kaszinókoncesszió, 2015-ban, állami hitelből megvásárolta a TV2 Csoportot, ő indította újra az országszerte terjeszkedő Rádió 1 hálózatot és rövid ideig a Borsot és két fontos megyei napilapot kiadó Lapcom is a kezében volt.

A 24 hat rá jellemző idézettel és egy képgalériával emlékezik meg róla, a 444 összefoglalója "maradandó, de ellentmondásos" életműről ír. A hollywoodi sikerektől a jelenkori magyar médiáig végigveszi a pályaívet az Index portréja is. Ők a nekik adott utolsó, decemberi interjúját is felelevenítették. A Forbes címadása arra emlékeztet, hogy az ő számításaik szerint Vajna a 18. leggazdagabb magyar volt.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés