hirdetés
hirdetés

Megszűnik a Sztár FM

2011-01-28

Január 30-án éjfélkor jár le a Sztár FM frekvenciaengedélye, amit a tulajdonos a rádiós pályázatok körüli káosz miatt nem kíván meghosszabbítani.

A Sztár FM honlapján tudatta a hírt: január 30-án éjfélkor leállnak a sugárzással. A tulajdonos döntése alapján nem pályáznak újra a megszűnő frekvenciaengedélyre. A Híd Rádió Zrt. ügyvezető igazgatója az Indexnek elmondta: „Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy pontosan hogyan kéne pályáznunk, milyen követelményeknek kell megfelelnünk, ez nem csinált nagy kedvet arra, hogy újból pályázzunk a frekvenciára.” Pallagi Ferenc, aki egyben a Bors kiadó-főszerkesztője is egyben, nem csak a pályázatok körüli bizonytalansággal, hanem a rádiós piac telített helyzetével is magyarázta döntését.

Mivel a rádiós reklámidőt csak nyomott áron tudják értékesíteni, a Híd Rádió inkább a lapkiadásra koncentrál. Mint azt a 2010-es reklámpiaci adatok is mutatták, a rádiók valóban a válság legnagyobb veszteseinek tekinthetők a médiapiacon, hiszen bevételeik a 2005-ös szintre estek vissza, és mindössze öt százalékot hasítanak ki a reklámtortából. Helyzetüket nehezíti, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) még nem írta ki az új pályázatokat, így, mint azt már korábban is megírtuk, több adó frekvencia nélkül maradhat.

A Sztár FM 2002-ben örökölte a 102.1 Mhz-es frekvenciát az első magánrádiótól, a Rádió Bridge-től. Kezdetben a ’80-as évek slágereit, country és mulatós dalokat sugároztak, később váltottak az oldies (’50 -’70-es évek) slágereket előtérbe helyező formátumra. 2003-tól 2009-ig Miskolcon is fogható volt a Sztár FM, egy tulajdonosváltást követően azonban elvált a két városban sugárzott zenei stílus, csak a név maradt azonos: Budapesten nosztalgiarádióként működött tovább, míg Miskolcon friss slágereket kezdett sugározni a N-Joy Média által működtetett adó. A rádió által kiadott közleményben lezártnak tekintik a Sztár FM történetét, és megköszönik a hallgatók bizalmát.

(forrás: Index)
hirdetés
hirdetés