Megvan a szakma gasztrobloggere
Ínycsiklandó délutánt szervezett a Dining Guide a nagy gasztrobloggerekkel: ipari mennyiségben főtt a marhapofa, pirult a borjúszív és sült a pisztáciás süti. Kóstoló a Blogkóstolóról.
A férfi gasztrobloggerek mind IT-sek – vonta le a Kreatív stábja a túlzó általánosítást az első budapesti Blogkóstolón, amit a Dining Guide szervezett a legolvasottabb gasztroblogjai és az olvasók számára. A Chili & Vanília, Malackaraj, Fűszeres Eszter, Limara, Lila Füge, Horasz és Lorien blogok közül az utóbbi kettőt férfiak írják, a civil életben mindketten informatikusok.
A gasztroblogok írói a Tokaj-hegyaljai Erdőbénye fesztiválon már rendeztek hasonló találkozót, Fűszeres Eszter ötlete nyomán pedig a budapesti közönségnek is kedveztek szombaton, a Tabáni Teraszon.
A rendezvényre 500 vendéget vártak olyan ételekkel, mint a csípős-édes sült cékla burrata, a saját töltésű chorizo, szíriai sólet, konyakos fügebefőttel megbolondított pisztáciás süti, vagy a helyszínen sütött házi kenyér.
Az egyes ételekhez különleges olívaolajakat, vagy balzsameceteket párosított az éttermeknek beszállító Scaricamazza Giuseppe, és az édesszájú gasztrománoknak állította ki termékeit a Chocho Me-t üzemeltető Mészáros Gábor csokoládémester.
A bloggerek közül Lila Fügéről, vagyis Havas Dóráról derült ki, hogy köze van a kommunikációs szakmához, ugyanis a Publicis brand directora, jelenleg pedig kétéves kisfiával van otthon. Vele a Kreatív októberi számában közlünk interjút.
Korábban a Chili&Vaníliát író Mautner Zsófiával is beszéltünk, az interjút elolvashatja itt.