hirdetés
hirdetés

Megvannak a Kamera Hungária döntősei

2010-09-09

A kilencedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra 284 nevezés érkezett 13+1 kategóriában. A seregszemlét szeptember 24-25-én tartják Veszprémben.

Kihirdették a kilencedik alkalommal megrendezendő Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál döntőbe jutott alkotásait. Tizenhárom, plusz egy kategóriában összesen 284 pályaműt neveztek, közülük 79-et juttatott döntőbe a zsűri. 

Mindegyik kategóriában öt-hat alkotás versenyez egymással, ezek közül 39 fős zsűri választja majd ki a legjobbakat. A legtöbb döntőbe jutott alkotást a Magyar Televízió nevezte (14), utánuk az RTL Klub (11), míg a harmadik legtöbbet a Hír Tv (7).

A 91 versenyben maradt tévés alkotás többek között szórakoztató, dokumentum, életrajzi, ismeretterjesztő, dramatikus és hír kategóriákban indul a Kamera Hungária díjért, de versenybe lehetett szállni műsorarculattal és online audiovizuális tartalmat képviselő művekkel is. Kategóriánként egy-egy díj talál gazdára, ám a legkiemelkedőbb teljesítményért két alkotói díjat is kiosztanak.

A szórakoztató filmek zsűrielnöke Réz András esztéta és médiaszemélyiség, a hírszekciónak Belénessy Csaba, az MTI alelnöke, míg a klasszikus televíziós alkotások felett döntő zsűri elnöke Szász János színház- és filmrendező.

A Kamera Hungária programját szakmai fórumok, közönségtalálkozó és show-műsor színesítik, az eseményt a díjkiosztó gálaest és a Ghymes együttes koncertje zárja.

A fesztivált szeptember 24-25-én rendezik meg Veszprémben, idén az Aréna Sport- és Rendezvénycsarnokban.

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés
hirdetés