hirdetés
hirdetés

MR - félmilliós bírság egy tender miatt

2007-01-09
A Magyar Rádió (MR) félmillió forint bírságot kapott egy kutatási feladatokra szóló közbeszerzési eljárás miatt. A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a közrádió úgy szabta meg az értékelési feltételeket, hogy annak csak egy pályázó felelhetett volna meg. A megbízást az MR újratendereztette.
A tendert az MR kutatási feladatokra írta ki, a feladatok között volt például a felnőtt lakosság médiahasználati szokásainak vizsgálata is. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent határozat szerint jogellenes volt a kiíró által megszabott értékelési szempont, ugyanis a feltételeknek megfelelő szoftverrel egyedül a Szonda Ipsos rendelkezett, a dokumentációt más cég nem is vette meg. Mint arról már beszámoltunk: a tavaly ősszel kiírt közbeszerzési eljárást az MR már korábban visszavonta, de akkor ennek okáról nem nyilatkoztak a rádiónál. A rádió 2006. decemberében a tendert újra meghirdette. A nyílt eljárásra február 6-ig jelentkezhetnek az érdeklődők, a szerződéskötés tervezett időpontja február 28-a. Az MR a szolgáltatást jövő március 1-től kívánja igénybe venni.
 
A feladatokra a rádió 90 millió forintot szán. A győztesnek az MR gondozásában lévő rádióadók, műsorújságok és a honlap közönségadatainak havi rendszerességgel történő felmérése lesz a feladata. Ezen kívül a megbízás része rádióhallgatók fogyasztással és a médiahasználati szokásokkal kapcsolatos kulturális és fogyasztási szokásainak, piaci pozíciójának felmérése, és értékelése.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés