hirdetés
hirdetés

MR - megújult a Bartók

2007-05-07
A Magyar Rádió (MR) szándékai szerint fiatalosabb, személyes hangvétellel indult el május 7-én a MR klasszikus zenét sugárzó adója, a Bartók Rádió. A Kreatív Online információja szerint hamarosan indul a két másik adó, a Kossuth és Petőfi új műsorstruktúrája is.
A korábbinál könnyedebbnek és dinamikusabbnak szánt hangvétellel jelentkezik a Bartók Rádió adása. Az egyszemélyes műsorvezetés mellett állandó hangok konferálják a műveket, korszerű, kicsit pergőbb megszólalásokra törekedve - tudtuk meg az MR Bartók Főszerkesztőségétől.

Az új Bartók Rádió reggeltől délig és délután élő magazinműsorokkal jelentkezik, benne a klasszikus zene és a kulturális élet hírei mellett időjárással, közlekedési információkkal, kulturális témájú riportokkal, rejtvényekkel. Délben és este hangverseny- és opera-közvetítéseket sugároz az adó, délutánonként pedig a Rádiószínház jelentkezik. A jazzkedvelők is állandó helyen találják meg a nekik szóló műsorokat minden éjjel, valamint szerdán és vasárnap kora este.

Új műsor az Esti kérdés, mely keddtől szombatig várja a hallgatókat egy-egy aktuális témáról folytatott beszélgetéssel, valamint megújult és gyakrabban jelentkezik a kívánságműsor. Éjjel a BBC szerkesztésében továbbra is a Notturno műsorfolyama szól.

A MR készül a két második adó, a Kossuth és a Petőfi megújítására is.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés