hirdetés
hirdetés

MT - átszervez

2007-05-29
A T-Online Magyarország internet hozzáférési tevékenysége és a távközlési szolgáltatásokat nyújtó Emitel egyesül a Magyar Telekom (MT) vezetékes szolgáltatások üzletágával - az MT Csoporton belüli integrációra a vállalat igazgatósága tett javaslatot. A társaság emellett egyszerűsíti a T-Systems üzletág szervezeti felépítését is.
Az integráció a T-Online Magyarország üzleti tevékenységei közül a hozzáférési területet érinti, amely magában foglalja az internet-hozzáférési termékeket - ADSL, modemes és kábeles internetcsatlakozás -, valamint az IPTV és VoIP szolgáltatásokat. Az internet-szolgáltató mellett a változás a dél-magyarországi régióban távközlési szolgáltatásokat nyújtó Emitelt is érinti.

A tervezett lépésekhez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására, ugyanis a T-Online és az Emitel az MT száz százalékos tulajdona.

Arra a kérdésre, hogy várható-e ügynökségváltás - vagyis a T-Online brandeken dolgozó ügynökségeket érinti-e változás - az MT-től egyelőre nem kaptunk információt. Az integrációra tett javaslatot először a június végén zajló rendkívüli közgyűlésnek és a két leányvállalat legfőbb szerveinek kell jóváhagynia. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul, előreláthatólag szeptemberben.

Az egyesüléstől a társaság azt várja, hogy egyszerűsödik és gyorsabbá válik az ügyfélkiszolgálás.

Az MT egy másik lépést is tesz a szolgáltatás-minőség és a működési hatékonyság javítását célzó stratégia részeként, ugyanis átalakítja a T-Systems üzletágat, amelynek következtében csökken a leányvállalatok száma.

A jelenlegi hat leányvállalat tevékenységeit azok profilja és kompetenciái szerint két, független divízióba szervezik. Az IT-infrastruktúra divízióba szerveződik a BCN, az ICON és a KFKI-LNX. A divízió tevékenységei közé tartozik majd a hálózat- és rendszerintegráció, a hálózatüzemeltetés, a hálózatbiztonság és az informatikai tanácsadás.

Az IT-alkalmazások divízió az Integris-t, az IQSYS-t és a T-Systems Hungary-t foglalja magába. Ez a divízió a helyszíni támogatásért és üzemeltetésért, valamint az alkalmazásintegrációért, alkalmazásfejlesztésért és -üzemeltetésért lesz felelős. Ezen kívül lesz egy harmadik, Infocom nevű operatív divízió, amely a telefonos szolgáltatások, az adatkommunikációs WAN megoldások, valamint az outsourcing tevékenységek menedzseléséért lesz felelős.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés