hirdetés
hirdetés

MT - utcai művészeket támogat

2007-04-25
Egy pályázatnak köszönhetően új designt kapott néhány szürke T-Com kapcsolószekrény a fővárosban. A Magyar Telekom (MT) a Lát-Kép Egyesülettel közösen írt ki street art pályázatot, a legjobb ötleteket Budapest négy helyén már meg is valósították.
A fényfestészet után a T-Com kapcsolószekrények feldíszítését támogatta a vállalat, amely az alapítvánnyal közösen a Föld Napja alkalmából írt ki korábban pályázatot. A fiatal művészektől arra vártak megoldást, hogy hogyan díszítenék fel a városban található T-Com kapcsolószekrényeket. Pályázni bármilyen technikával, ötlettel, stílussal lehetett, az egyetlen kikötés az volt, hogy fiatal, eddig a nagyközönség előtt ismeretlen művészek jelentkezzenek.

A beérkezett pályázatok közül a szakmai zsűri Trieb Zsuzsa, Énárt Vince, Boross Gábor és Sági Bálint alkotásait találta megvalósításra érdemesnek. Két kapcsolószekrény a budai Bem rakparton, egy az Attila úton, egy pedig a belvárosi Szabadság téren kapott új külsőt. Az elkészült alkotásokat védőbevonattal látják el, hogy ne lehessen azokat összekoszolni, elcsúfítani. Az alkotások költségeit a távközlési cég állja.

A Lát-Kép Egyesület és az MT nem először visz színt a fővárosba, ugyanis évente megrendezik a Fényfestészetet, amikor a Telekom székházat megkomponált fények világítják meg.

A távközlési cég és a civil szervezet újabb két kapcsolószekrény átalakítására írt ki pályázatot nemrég.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés