hirdetés
hirdetés

MTV - burkoltreklám a Népszavának

2008-02-15
A Magyar Televízió (MTV) burkolt reklámozás miatt félmillió forint bírságot kapott. A médiahatóság szerint a köztévé azzal követett egy jogsértést, hogy a Nap-kelte egyik műsorában indokolatlanul mutatták a Népszava fejlécét.
A Nap-kelte Kereszttűz című rovatában 2007. november 13-án a műsorvezető, Bánó András kérdéseket tett fel Lendvai Ildikónak, az MSZP frakcióvezetőjének. A beszélgetés alatt 38 másodpercig látható volt a Népszava fejléce, úgy, hogy a műsorvezető nem a lapból idézett, azt csak a kezében tartotta. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint a napilap kopfjának mutatása indokolatlanul történt: a periodika címe a felvezető egész időtartama alatt látható volt, és az a beszélgetés tárgyával, annak tartalmával semmiféle kapcsolatot nem mutatott.

Az ORTT közleménye szerint „az idézet forrásának megnevezése nem minősül burkolt reklámnak, viszont az idézett sajtótermék egy példányának bemutatása annak főcímével már indokolatlan többlet információnak minősül, amely ezáltal megvalósítja a burkolt reklámozást”. A bírság kifizetéséről megkérdeztük a köztévét. Kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy az ORTT-határozatát még nem kapták meg, tartalmát nem ismerik. Az MTV csak a kézhez vételt követően dönt az esetleges felülvizsgálati kérelem benyújtásáról.
"Tekintettel arra, hogy az ORTT határozata minden esetben a műsorszolgáltatóval szemben alkalmaz szankciót, az ORTT-határozatban kiszabott bírság összegét az MTV fizeti ki közvetlenül az ORTT-nek, azonban a Nap-kelte című műsort gyártó céggel, az St Plusszal kötött szerződés alapján az MTV áthárítja a bírságot a cégre" - írja az MTV.

A köztévével kapcsolatos hír az is, hogy eredménytelenül zárult az elnöki tisztségére kiírt pályázat: a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés