hirdetés
hirdetés

MTV - digitális lesz az M2

2008-07-03
A Magyar Televízió (MTV) M2-es csatornája - az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) engedélye alapján – leállítja az analóg sugárzást. Ez azt jelenti, hogy az M2 augusztustól csak digitális jeleket továbbít.
Az ORTT júniusban engedélyezte, hogy az MTV leállíthatja az M2 jelenlegi műholdas sugárzását és a jeleket digitális módon továbbíthatja.

Az augusztus elsején kezdődő kísérleti időszak után a HD tartalmak továbbítását augusztus 8-tól – a pekingi Olimpia nyitóünnepségének közvetítésével – kezdi meg az M2. A HD sugárzás mellett az SD – digitális – formátumú nem kísérleti adás továbbra is elérhető lesz.

A lakossági közvetlen műholdas vételhez minden mostani (SD) digitális műholdvevő továbbra is használható lesz.

Nem kell viszont semmit sem tenni azoknak, akik kábeltelevíziós vagy IPTV hálózaton keresztül nézik az MTV műsorát, számukra az átállást elvégzik a kábeltévé szolgáltatók.

Az MTV azt szeretné, ha a kábeltévé és az IPTV hálózatokon keresztül is eljutna a HD adás a nézőkhöz, ez induláskor csak bizonyos szolgáltatóknál lesz elérhető. Ezekben az esetekben a díjszabást a szolgáltatók határozzák meg, és a szükséges HD „set-top box”-ok biztosítása is az ő feladatuk.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés