hirdetés
hirdetés

MTV - megduplázott támogatás

2006-11-23
A Parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint jövőre 50 milliárd forint jut a központi költségvetésből az elektronikus médiumoknak, a Magyar Televízió (MTV) például közel kétszer annyi támogatáshoz jut majd, mint idén - írja a Napi Gazdaság.
Az előirányzott 50 milliárdos költségvetés mintegy hatmilliárd forinttal több, mint az idei forrás. Ez részben az MTV Közalapítványnak szánt összegnek köszönhető, amely az eddigi 4,44 milliárd forint helyett 9,45 milliárd forint lesz. A Napi Gazdaság szerint ezen a címen azonban más közmédiumokat - az Magyar Rádiót (MR) és a Duna Televíziót - nem támogat a költségvetés.

A Duna TV és a MR műsorterjesztési költségét - amely végül az Antenna Hungáriához kerül - fedezik az állami büdzséből, de ez az összeg jövőre várhatóan nem emelkedik.

Műsorterjesztés címén a javaslat szerint az MTV 7,24 milliárdot, a Duna TV 1,42 milliárdot, a Magyar Rádió (MR) 5,66 milliárd forintot kapna 2007-re, míg üzemben tartási díjra a MTV 10,3 milliárdot, a Duna TV 6,1 milliárdot, a MR 7,16 milliárdot irányoztak elő.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés