hirdetés
hirdetés

MTV - milliós büntetést kapott

2007-07-12
A Magyar Televíziónak (MTV) közel kétmillió forintot kell fizetnie azért, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság jogsértőnek találta a kutatási feladatokra kiírt tenderét. A testülethez a tender egyik résztvevője fordult jogorvoslatért -derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Mint ismeretes, az MTV a televíziós műsorok és médiaszemélyiségek ismertségének mérésére írt ki közbeszerzési eljárást, amelyre a TNS Hungary, a Szonda Ipsos és a Magyar Gallup Intézet nyújtott be pályázatot. Az ajánlattevők közül a Gallup kereste meg a döntőbizottságot jogsértés megállapításáért. Az intézet szerint az MTV kutatási feladatokra kiírt tendere nem biztosította az ajánlattevők esélyegyenlőségét.

A kutatócég a részletes dokumentációkban figyelt fel arra, hogy a bírálati szempontok között szerepelt az, hogy a méréshez használt szoftver mennyire elterjedt a piacon, különös tekintettel a médiaügynökségekre. A Gallup jogorvoslati kérelme szerint pontosan a kiírt feladatra aktualizált szoftvere csak annak az intézetnek - a Szonda Ipsos-nak - lehetett, amely már az elmúlt időszakban is ellátta a kutatási feladatokat és az egyértelműen helyzeti előnybe kerül.

A Gallup a jogorvoslati kérelméhez 150 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetését is kérte, amit a döntőbizottság felhívására 900 ezer forintra egészített ki. Az MTV-nek a díj megfizetése mellett további egymillió forintot kell fizetnie, ennyire bírságolta meg a köztévét a testület.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés