hirdetés
hirdetés

MTV - nem kér a magyar fociból

2006-07-21
Schulek Csaba, a köztévé Telesport adásának főszerkesztője azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy azért nem sugározzák a magyar labdarúgó NB I meccseket, mert a köztévé arculatot épít, és ebbe a tervezett pozitív képbe nem illik bele a magyar futball.

A Magyar Televízió (MTV) mégsem közvetíti a magyar NB I meccseket - tudta meg a Magyar Hírlap. A lap szerint úgy tűnt, hogy miután az RTL Klub kiszállt a magyar labdarúgó NB I közvetítéséből, az MTV lesz a futball megmentője. A közszolgálati televízió azonban arról döntött, hogy nem közvetíti a hazai bajnoki meccseket.

Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője azzal indokolta a döntést, hogy az MTV arculatot épít, és ebbe a tervezett pozitív képbe nem illik bele a magyar futball. A magyar válogatott találkozói egyébként érdeklik az MTV-t, de meg akarja várni azt, hogy ki a jogtulajdonos, ki rendelkezik a közvetítési jogokkal.

Mint arról már beszámoltunk: a közszolgálati csatorna továbbra is közvetíti a labdarúgó Bajnokok Ligáját (BL), miután a 2006/2009-es BL első választási jogait a Viasat3-mal együtt megszerezte az a svájci Team Marketingtől. A BL-t a köztévé és a Viasat3 közvetíti majd, úgy, hogy - a döntő mellett - a heti tizenhat mérkőzésből előre kiválaszthatja az általa legérdekesebb összecsapást, így a Viasat3 a maradék tizenöttel gazdálkodhat csak.

hirdetés
hirdetés