hirdetés
hirdetés

MTV - nyereség van, elnök nincs

2008-06-02
A Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány nagykuratóriuma elfogadta a köztelevízió tavalyi mérleg- és eredmény-kimutatását. A jelentésből kiderül, a köztévé ismét nyereséget ért el.
A televízió közalapítványának nagykuratóriuma május végén fogadta el a tavalyi pénzügyi beszámolót és kiderült, hogy az MTV 2007-ben szolid nyereséget ért el. Ez azt jelenti, hogy a köztévé harmadik éve kiszámíthatóan gazdálkodik.

A könyvvizsgáló által auditált és a társaság felügyelő bizottsága részéről is jóváhagyott jelentés rámutat, hogy a korábbi éveknél kedvezőbben alakult az MTV üzemi, illetve a mérleg szerinti eredménye. Az idei év kiemelkedő sporteseményeire, a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az Olimpia közvetítésére már tavaly is jelentős összegeket fordított a televízió.

„Arra koncentrálunk, hogy stabil gazdasági pályán tartsuk a Magyar Televíziót. Nehéz évünk lesz, mert a megkezdett átalakítást folytatni kell” – mondta a köztelevíziót március óta irányító Medveczky Balázs alelnök, aki azt is hozzá tette, hogy a technológiai modernizáció nem halogatható, és fel kell készülni arra is, hogy hamarosan új gyártóbázison vonja össze az MTV a részlegeit. Medveczky Balázs szerint a televízió várhatóan átalakítja majd a költségszerkezetet is, mivel a költségvetési támogatás összege előreláthatóan még évekig a tavalyi szinten marad.

A televízió ügyvezetése a tervek szerint júniusban nyújtja be azt a középtávú gazdálkodási tervet, amely meghatározza majd a következő évek teendőit.

Az MTV-hez kapcsolódó hír, hogy ismét nem sikerült elnököt jelölnie a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének. Az Index azt írja , hogy valószínűleg szeptember közepén kerülhet sor az újabb választásra, hacsak nem marad el az új pályázat kiírása.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés