hirdetés
hirdetés

MTV - nyereséges volt tavaly

2007-05-04
Nyereséggel zárta a tavalyi évet a Magyar Televízió (MTV), amelynek nincs adóssága, saját tőkéje pedig többszörösen meghaladja jegyzett tőkéjét. Schmelzer Péter gazdasági vezető szerint az idei első negyedéves adatok azt mutatják, hogy teljesülhet a 2007-es üzleti terv is.
A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége jóváhagyta, és a nagykuratóriumnak elfogadásra javasolja a médiavállalat éves beszámolóját. A társaság a tavalyi évet négymilliárd 405 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta, ez több mint két és félszer annyi, mint a közmédium egy évvel korábbi eredménye. Csökkent az MTV hitelállománya is, 2006 végén 52 millió forintos hiteltartozása volt, szemben az egy évvel korábbi öt és fél milliárd forinttal. Mint a Kreatív Online megtudta, a televízió az első negyedévben már kiegyenlítette az év végén fennálló tartozását.

Schmelzer Péter gazdasági igazgató a kuratóriumi elnökség előtt az egyik legfontosabb eredménynek azt nevezte, hogy a tavalyi év végén a vezető közmédium saját tőkéje - ötmilliárd 101 millió forint - több mint négyszerese volt jegyzett tőkéjének. A gazdasági vezető szerint az idei első negyedéves adatok azt mutatják, hogy teljesülhet a 2007-es üzleti terv is.

Az MTV Közalapítvány nagykuratóriuma, vagyis a parlamenti pártok delegáltjaiból és a civil szervezetek képviselőiből álló testület május 29-én tárgyalja a közmédium éves beszámolóját a tavalyi gazdálkodásáról, a jelentést május 31-éig kell elfogadni.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés