hirdetés
hirdetés

MTV szerződéseket tárgyaltatna újra a köztévé fideszes kurátora

2009-04-15
Az Antenna Hungária, a Nap-kelte, és az új MTV székház kapcsán született szerződéseket tárgyaltatná újra Szabó László, a Magyar Televízió kuratóriumának fideszes tagja.

Az MTI azt írja, hogy a köztelevízió rossz anyagi helyzetére hivatkozva indítványozza Szabó László fideszes  kuratóriumi delegált az MTV több, nagy értékre szóló szerződésének újratárgyalását. Szabó ilyen szerződésnek tartja az Antenna Hungáriával, a Nap-kelte gyártójával és az új MTV székház bérbeadójával kötött megállapodásokat.

Múlt szerdán hívta fel a kuratóriumi elnökség az MTV menedzsmentjét, hogy kezdeményezze a székházbérleti szerződés újratárgyalását. Másnap több testületi tag úgy tájékoztatott, hogy azért tettek így, mert a menedzsment tagjai azt közölték: évi egymilliárd forint pluszkiadást jelent a társaság számára, hogy az óbudai gyártóbázis bérletére euróban kötött kontraktus az uniós valuta 250 forintos árfolyamával számol. (Időközben az euró árfolyama 290-300 forintra emelkedett.)

A bérbeadó a Wing tulajdonában lévő Millenniumi Média közlése szerint az ingatlan bérleti díja havi 756 ezer euró (ami korábban árfolyamon 189 millió forintot jelentett, ma 226 milliót). Az MTV a 2007. március 2-án aláírt hosszú távú ingatlanbérleti szerződés alapján költözik az a harmadik kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés