hirdetés
hirdetés

MÚOSZ - nyilvános vita

2006-02-23
A Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) „A sajtószabadság korlátairól és az érzékenység határairól - Újságírók és iszlám vezetők egy asztalnál” címmel nyilvános vitát tart, amelynek apropója a nemrég kirobbant karikatúra-botrány.

Várhatóan az uniós médiaszabályozás tervét, illetve álláspontjaikat vitatják majd meg egy nyílt beszélgetésen február 27-én a meghívott médiaszakemberek és az érdeklődők. Mint ismeretes, az Európai Bizottság (EB) nemrég egy nyilatkozatot adott ki, amely az uniós médiaszabályozást sürgeti. Ennek apropója, hogy a muszlim világot gúnyoló karikatúrák jelentek meg több európai lapban. A gúnyrajzokat először egy dán lap jelentette meg tavaly szeptemberben, majd azokat több európai újság is leközölte a vélemény-nyilvánítás szabadságára hivatkozva, annak ellenére, hogy az iszlám tiltja Mohamed próféta lerajzolását, megfestését.

A Magyar Sajtó Házában rendezendő beszélgetés házigazdája Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke lesz. Részt vesz a találkozón Szombathy Pál, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője is. A két lap megjelentette a karikatúrákat.

hirdetés
hirdetés