hirdetés
hirdetés

MÚOSZ - újságírókat díjazott

2008-03-17
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) sajtónapi ünnepségén újságírókat díjazott: az életművekért járó Aranytollat tíz magyarországi és két határon túli újságíró vehette át, emellett kiosztották többek között a Németh Gyuláról és Virág F. Éváról elnevezett díjakat is.
A MÚOSZ 1978-ban hozta létre a kiemelkedő újságírói életművek elismerésére az Aranytoll díjat, amelyet idén 12 újságíró vehetett át március 14-én, a Magyar Sajtó Napján.

Idén Bakó Endre, a Hajdú-bihari Napló és az Alföld volt munkatársa, Bánhalmi János, a Népszabadság volt fotórovat-vezetője, Békés Sándor, a Magyar Televízió (MTV) pécsi körzeti stúdiójának volt vezetője, Dávid Sándor, az Autósport és Formula Magazin szerkesztője, Garancsy Mihály, a Természetbúvár magazin főszerkesztő- helyettese, Halák László, az MTV Ifjúsági Osztályának volt vezetője, Hovanyecz László, a Népszabadság munkatársa,  Kapás Irén, a Kossuth Rádió volt főszerkesztő-helyettese, Kloss Andor, az Axel Springer tanácsadója és Szentgyörgyi Zsuzsa, a Harmadik Évezred című folyóirat lektora és szerkesztője vehette át az elismerést.

A határon túli magyar sajtóból két újságíró, Koczka György, a bukaresti Magyar Adás volt szerkesztője és Szénási György, a Szlovák Televízió magyar nyelvű adásának szerkesztője kapta meg az Aranytollat.

A MÚOSZ átadta emellett a Németh Gyula-, Virág F. Éva-, Ezüst Mókus-, Filatéliai-díjakat is, valamint az Ifjúsági Sajtódíjat.

A pályakezdő sportújságírókat elismerő Németh Gyula-díjat Kemény Kristóf, a Nemzeti Sport újságírója, a Virág F. Éva kulturális újságírói díjat pedig Tarján Tamás kritikus kapta.

A szövetség Műgyűjtő Szakosztályának művészeti nevelésért járó Ezüst Mókus-díjait Bélai György magángyűjtő és informatikai szakember, Erdész László és Makláry Kálmán, az Erdész-Makláry galéria vezetői és Molnos Péter vihették haza.

A MÚOSZ Filatéliai Szakosztály Filatéliai-díját Bernáth Gábor a Bélyegvilág rovatvezetője, professzor emeritus kapta, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének idei Ifjúsági Sajtódíját pedig Mohai Szilvia diákújságírónak ítélték oda.

Március 15-e alkalmából az újságírók állami díjat is átvehettek. Táncsics Mihály-díjjal jutalmazták Ács Jenőt, a Börtönújság főszerkesztőjét, Benda Lászlót, az MTV vezető külpolitikai szerkesztőjét, Lőcsei Gabriellát, a Magyar Nemzet szerkesztőjét, Molnár István tervező szerkesztőt, Romhányi Tamást, a Népszabadság riporterét, Szunyogh Szabolcsot, a Köznevelés című lap főszerkesztőjét. A Szabad Sajtó-díját egy romániai magyar internetes hírportál, a Transindex, az MR1 Kossuth Rádió tudományos szerkesztősége, Féderer Ágnes, a Népszabadság újságírója és Friderikusz Sándor televíziós műsorvezető kapta.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés