hirdetés
hirdetés

NHH - márciusban kiírja a multiplex-pályázatot

2008-03-13
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) még ebben a hónapban kiírja a televíziós és rádiós multiplex pályázatokat – derül ki a szervezet honlapjáról. Az NHH két pályázatot hirdet meg, az egyik öt digitális televízió, a másik pedig egy digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetésére szól majd.
Az Országgyűlés eseti bizottsága március 12-én hagyta jóvá a digitális rádiós és televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetésére szóló pályázat dokumentációját. Ez azt jelenti, hogy az NHH már márciusban kiírja a digitális átállás pályázatait.

A szervezet honlapja szerint a hatóság két pályázatot ír majd ki: az egyik öt digitális televízió, a másik pedig egy digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetésére szól majd.

A Világgazdaság szerint a pályázatok nyertesei 12 évre szóló üzemeltetési jogot nyernek. A lap úgy tudja, hogy a vitaanyaggal kapcsolatos meghallgatáson a magyar hírközlési piac szereplőin kívül külföldiek is megjelentek. Információk szerint az Antenna Hungária (AH) mindkét tenderen indul, a rádiós multiplexre pedig a Magyar Rádió (MR) is pályázik.

Mint ismert, a tévéknél 2011. december 31-ig kapcsolják le az analóg sugárzást, míg a rádiók digitális átállásának céldátuma 2014 vége.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés