hirdetés
hirdetés

NHH - rádiós multiplex-pályázattal

2007-07-11
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ősszel a televíziós tender mellett egy nyolc-tíz rádióadást elbíró multiplexre is kiírja a pályázatot - értesült a Világgazdaság. A rádiós pályázatot várhatóan a jövő év elejéig elbírálják, így 2008-ban akár már el is indulhat a digitális műsorsugárzás.
Márton György, az NHH szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a multiplexen a közszolgálati adásoknak - azaz a Kossuth, a Petőfi és a Bartók rádiónak - mindenképp helyet kell kapniuk. A pályázónak ezenfelül szerződést kell kötnie egy „legalább három éve működő országos közműsor-szolgáltatóval” is, ez a kitétel a Magyar Katolikus Rádiót jelenti.

Such György, a Magyar Rádió (MR) elnöke már jelezte, hogy az MR indul majd a multiplex pályázaton. Az NHH ősszel írja ki a pályázatot a rádiós multiplexekre, eredmény várhatóan jövő év elején lesz.

A digitális, vagyis a DAB rádiósugárzás Magyarországon még csak kísérleti formában létezik. A rendszer jelenleg nyolc rádióprogram sugárzására nyújt lehetőséget.

Mint arról a Kreatív Online korábban beszámolt, a rádiók digitalizációja kapcsán összefogott néhány országos, hálózatos és helyi rádió. A találkozókat kezdeményező Bartucz László, a Danubius Rádió vezérigazgatója azt mondta, hogy a rádiók összefogásával két fontos dolog kapcsán tehetnek észrevételt, az egyik a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégiát érinti, a másik pedig a multiplexek pályáztatását.
hirdetés
hirdetés