hirdetés
hirdetés

Olcsóbb e-olvasók

2010-06-23
Körülbelül negyedével csökkentette elektronikus olvasóinak árát az Amazon és a Barnes&Noble, miközben az Apple elektronikus könyvtáron dolgozik. Az eladások duplázódhatnak idén.

Nagyjából negyedével csökkentette az elektronikus könyvolvasóinak árát az Amazon és a Barnes&Noble (B&N), előbbi 27 százalékkal 189 dollárra a Kindle, utóbbi 23 százalékkal a Nook árát. A Kindle nagytestvére, a Kindle DX ára az Apple iPad-jéhez hasonló áron, 500 dollár (113 ezer forint) körül kapható.

A fenti két céghez hasonlóan az Apple is megalapította saját elektronikus könyvtárát, amely ugyan jelenleg sokkal kevesebb művet ajánl, mint akár az Amazon, akár a B&N, a piaci versenyt jól jelzik az árcsökkenések. A B&N ráadásul kihozta a Nook olcsóbb verzióját (149 dollár), mellyel csak Wi-Fi segítségével lehet az internetre csatlakozni.

Az amerikai Consumer Electronics Association szerint az e-olvasók forgalma a tavalyi 2,2 millió darabról idén 5 millióra emelkedhet, az e-könyvek eladásából származó áprilisi árbevétel több mint duplájára, 27,4 millió dollárra nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

 

Forrás: Napi Gazdaság/KO

Rovat: Interaktív ?

hirdetés
hirdetés