hirdetés
hirdetés

Origo - zenével és véleményekkel bővül

2008-07-09
Az Indextől az Origóhoz került a Quart zeneportál. A netes piacon szokatlan lépés annak a következménye, hogy Nádori Péter, a tematikus oldal résztulajdonosa és főszerkesztője visszakerült egykori cégéhez, az Origóhoz, ahol egy szeptemberben induló véleményoldalnak lesz a szerkesztője.

Nádori Péter, aki 1998-tól 2001-ig az Origo alapító-főszerkesztője volt, most visszatér egykori munkatársai közé, ezért a Quart zenei portál is átköltözik az Indexről az Origóra. A Quart néhány zenerajongó barát lelkesedéséből született, akik közül többen volt és jelenlegi munkatársai az Indexnek és az Origónak is.

Uj Péter, az Index főszerkesztője a Kreatív Online-nak elmondta, egyelőre nem tervezik új zenei portál indítását, egyrészt mert technikai átállás zajlik a portálnál, másrészt pedig a nyáron a nagy eseményekre – például az Olimpiára – koncentrálnak. A kult rovat pedig továbbra is foglalkozik zenével és a fesztiválblog is ír a nyári eseményekről. Uj Péter elárulta ugyanakkor, hogy megkeresték más zenei oldalaktól, hogy szívesen dolgoznának együtt az Index-szel, de a főszerkesztő még nem döntött a kérdésben.

Origo: helyet a véleményeknek
Nádori Péter az Origo után megfordult a Hvg.hu főszerkesztői székében is, később Krecz Tiborral alapított közös tanácsadócéget, ahonnan a Lenhardt & Weichingernél tett rövid kitérő után tért most vissza az Origóhoz. Nádori örül, hogy ismét teljes egészében újságírással foglalkozhat, bár korábbi tanácsadói munkáját is szerette. Az Origóhoz most egy szeptemberben induló véleményoldal vezető szerkesztőjeként tér vissza, amellett, hogy tovább viszi a Quart főszerkesztői munkáját is.

Az egyelőre név nélkül futó véleményoldal kitalálásakor nemcsak a hagyományos publicisztikai műfajban gondolkodnak, hanem – Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője szerint - szeretnének szerzői szövegeknek is helyt adni majd. Húsz-huszonöt névvel számolnak, akik közül lesznek állandó szerzők is. Velük most tárgyalnak, ezért neveket egyelőre még nem lehet tudni, azt viszont elárulta Weyer, hogy olyanokat szeretnének megnyerni az oldalnak, akik máshol és eddig még nem írtak, vagy nem publicistaként voltak ismertek. Az új oldalon a tervek szerint, és az origós hagyományoktól eltérően lehet majd kommentelni a szövegeket, de valószínűleg, majd csak regisztrált formában.

Csuday Gábor

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés