hirdetés
hirdetés

ORTT - behajtja a tartozásokat

2006-11-08
Több mint százmillió forintot követel az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) két kereskedelmi csatornától - írja a Magyar Hírlap.

Két műholdas tévé halmozta fel 2000 és 2002 között a legnagyobb díjtartozást: a Minimax rajzfilm- és a Game One csatornát üzemeltető cégtől 134 millió forintot, és a vele közös tulajdoni hátterű Musicmax-tól 64 millió forintot követel a médiahatóság peres úton.
A hazai műsorszolgáltatók közül mindkettőt törölték már, mert a Musicmax működése megszűnt, a Minimax 2004 tavaszán Magyarországról Prágába tette át székhelyét, azóta a cseh törvények vonatkoznak rá.

A Magyar Hírlap információi szerint a két műsorszolgáltató a kezdetektől vitatta a büntetés jogosságát. Ha a bíróság az ORTT-nek ad igazgat, és a televíziók mégsem fizetnek, a médiahatóság akár felszámolási eljárást is indíthat a csatornákat üzemeltető cégek ellen.

365 millió forinttal adósak a médiahatóságnak a hazai műsorszolgáltatók, ebből 340 millió forintot a be nem fizetett műsorszolgáltatási díjak teszik ki.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés
hirdetés