hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORTT – kiküldte ajánlását

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egyelőre tervezetként kiküldte ajánlását a médiavilág szereplőinek, melynek célja, hogy elősegítse a rádiózásról és a televíziózásról szóló médiatörvényben és a választási eljárásról szóló választási törvényben megfogalmazott, a választások idején is követendő kiegyensúlyozott és egyenlő esélyeket biztosító műsorszolgáltatást.
hirdetés
Ennek érdekében a testület felhívja a média figyelmét arra, hogy egyetlen rádió és televízió csatorna sem részesíthet előnyben valamely pártot, és nem fordíthat nagyobb figyelmet egyik jelöltre sem, az „utca embere” típusú riportokat, összeállításokat pedig kerülni érdemes.

A hírműsoroknak objektívnek kell lenniük, a hírekhez fűzött véleményt, értékelő magyarázatot a forrás megjelölésével, a hírektől megkülönböztetve kell közzétenni, valamint a parlamenti ellenzék megjelenítésének időtartama országos műsorszolgáltatók esetében nem lehet kevesebb, mint a kormánynak és a kormánypártoknak együtt biztosított műsoridő fele. A testület szerint a tévétársaságoknak a kampány idején kerülniük kell a parlamenti közvetítések humoros bemutatását és az egyoldalú politikai viccek közlése sem ajánlatos.

Végezetül, a politikai hirdetéseket azonos nézettségi, hallgatottsági időszakban kell sugározni. A reklámok tartalmáért a politikai hirdetés megrendelője felel, míg a politikai kommunikáció egyéb formáinak megjelenítési módjáért mindenkor a műsorszolgáltató felelős.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés