hirdetés
hirdetés

Papíralapon is jön a Recorder

2011-06-07

A Kreatív Online-hoz eljuttatott információk szerint megszűnik a New Noise zenei magazin és helyette a részben New Noise-ból a Recorder.hu-hoz átszivárgott szakemberekkel és tulajdonosi háttérrel a blogból lesz nyomtatott prémiummagazin, amely megtartja a Recorder nevet.

A Kreatív Online-hoz eljuttatott információk szerint a Recorder.hu zenei blog és a New Noise magazint kiadó NN Media közötti megállapodás értelmében a New Noise megszűnik és a jövőben a Recorder jelenik meg nyomtatott formában.

Az ingyenes Recorder a nyár közepétől kéthavonta jelenik meg, a főszerkesztő pedig Pawlowszky Tamás lesz, aki egyben a kiadó cégben az ügyvezetői pozíciót is betölti majd. Pawlowszky korábban a Kirowski és a Café Interactive kreatívigazgatója is volt. A cégben tulajdonrészhez jutott Soós Balázs társügyvezető, a Sanoma Exit programmagazinjának értékesítője és a New Noise-t is kiadó NN Media értékesítési vezetője, valamint Balogh László, az EnterNet Csoport volt kereskedelmi és marketingigazgatója is. A New Noise eddigi főszerkesztője, Jakab Zoltán a Recorder szerkesztőségében folytatja a munkát.

A 80 oldalasra tervezett, 10 ezer példányban megjelenő, nagyrészt a Recorder.hu 15 fős szerzői stábjára alapozott új magazin felelős szerkesztője Dömötör Endre, az Est.hu zenei rovatának korábbi újságírója, a 303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyv szerkesztője lesz, aki Nagy-Britanniából tér haza a felkérés nyomán. A Recorder.hu portál felelős szerkesztője továbbra is Déri Zsolt, aki 2009-ig az Est.hu zenei rovatának vezetője és fő szerzője volt, és korábban részt vett a Wanted magazin szerkesztésében, valamint többek között a Petőfi Rádió rockzenei műsorainak munkatársaként is dolgozott.

Sűrű piac

A New Noise 2010 áprilisában indult a Skalar Entertainment (NN Media) gondozásában korábbi wantedes és planet z-s újságírókkal, a mára havi százezer egyedi látogatót vonzó Recorder.hu-t tavaly szeptemberben indította el Pawlowszky Tamás. Idén februárban a New Noise szerkesztőségéből nézeteltérés miatt kiszálló újságírók a már létező Lángoló Gitárok blog nyomtatott verzióját indították el, majd február végén jelentették be, hogy az NN Media is értékesíti a Recorder.hu felületeit.

A lap indulásával három zenei magazin jelenik meg nyomtatott formában nagyjából ugyanarra a célcsoportra, a Wantedből lett Wan2, a Lángoló Gitárok és a most induló Recorder, melyek közül utóbbi kettőt ingyenesen terjesztik. Az online piacon a Recorder.hu és az Index háziblogja, a Lángoló Gitárok mellett a Wan2 online felülete és az origo Quart zenei portálja a konkurencia.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés