hirdetés
hirdetés

PxB - bevásárolt

2007-06-14
A PrintXBudavár (PxB) Kiadó és Nyomdaipari Szolgáltató vállalat tulajdonába került a Babanet.hu. A kiadó a print magazinjainak honlapjaiból és a Hullámvadászból álló online portfolióját bővítette ki a közösségi szolgáltatásokat is nyújtó site-tal.
A Babanet.hu június 1-jétől a PxB kiadó gondozásában működik tovább. A portál megvásárlásával a PxB online portfoliója - a Hullámvadász és a szintén a kiadó gondozásában megjelenő magazinok weboldalalai mellett - egy közösségi funkciókat is ellátó portállal egészült ki.

Mint arról már annak idején beszámoltunk, a Babanet 2000-ben indult, és a babavárással, szüléssel, a kisgyermekek nevelésével kapcsolatos információkat kíván nyújtani az érdeklődőknek, illetve összegyűjti a témával kapcsolatos, világhálón található adatokat és információkat. Az internetes újság ezen felül lehetőséget biztosít a kismamák egymás közötti kapcsolatfelvételre, illetve a babát váró anyák feltehetik kérdéseiket szakértőknek, például orvosoknak.

A kiadó vezetése 2008-tól tervez fejlesztéseket az oldalon. A szerkesztésben felhasználják majd a kiadói munka során keletkező nagy mennyiségű tartalmat, és szinergikus kapcsolatot kívánnak teremteni a kiadó nyomtatott- és digitális kiadványai között.

Az 1991-ben alapított Print-X nemzetközi nyomdai ügynökségként kezdte tevékenységét, majd 2001-ben indította kiadói üzletágát, amely elsősorban vállalati- és ügyfélmagazinokra specializálódott. 2004-ben egyesült a Budavár Kiadóval, és ügyfélmagazinok kiadása mellett (UPC Magazin, Antenna Magazin, Opel Magazin, CIB Apropó, Herend Herald) könyvkiadással is foglalkozik. A PxB látja el a SuperBrands és CoolBrands márkaépítő programok magyarországi képviseletét is.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés