hirdetés
hirdetés

Rengeteg csodálatos fénykép és fotós téma az új Kreatívban!

2019-04-12

Fotócégek nagyköveteiről, a NER sajtófotójáról és külföldön sikeres magyar fotográfusokról is szól az új Kreatív. És még: új könyves és zenés listák Magyarországról, nyertes designok és a Michael Jackson-dilemma.

Fotókkal, de még milyen fotókkal pakoltuk meg a pénteken megjelent áprilisi Kreatívot, történetünk alighanem egyik legszebb lapszámát! Írunk a nagy fényképezőgép-gyártó cégek márkanagykövet programjairól, Barakonyi Szabolccsal és Virágvölgyi Istvánnal vizsgáljuk a sajtófotó trendjeit és a magyar kollégák sanszait a NER-ben.

És bemutatunk három külföldön sikeres fotóst: az amerikai lapoknak dolgozó Hapák Pétert, a régiót külföldi megrendelőinek feldolgozó Stiller Ákost és a nemzetközi stockbizniszbe jó időben beugró Barna Györgyöt.

Interjúztunk Palincsár Lászlóval, a VMLY&R beköszönő ügyvezetőjével (ambiciózus) és Kerti Attilával, a Maximize leköszönő ügyvezetőjével (szókimondó). Bemutatjuk Juhász Péter és Juhász-Váczi Heni pr ügynökségét, a Buzzwordöt, körbejárjuk az attribúciós modellezést, és hogy mit gondolnak a fogyasztók meggyőzéséről, a customer journey-ről mostanság a magyar médiaügynökségek.

Megnéztük, mit mutat a Matesz lapterjesztési adatsora, ha 1998-től mostanáig öt évenkénti mintavétellel pillantunk rá, az azóta eltűnt lapok jól körbe is rajzolják Magyarország elmúlt 20 évét. Magyarország pillanatnyi állapotáról pedig mostantól két új listával közlünk jelentéseket új, Tájkép című rovatunkban, ezen a Bookline-nál országszerte legjobban fogyó 20 könyv és a YouTube legnépszerűbb zenei tartalmai láthatók a megjelenés előtti négy hétből.

Nádori Péter arról elmélkedik, a Neverland után fog-e még Michael Jacksont betenni egy buliban, én meg elmesélem, mit akart nagyon elmondani a Facebook európai alelnöke, Nicola Mendelsohn egy varsói sajtóreggelin. Csertán Ákos (Frontìra) és Szokonya István (NN) Münchenben jártak az iF Design átadóján, és nem csak a saját díjukat kapták fel, de el is mesélik, mi mindent láttak még. Bicsérdi Ádám kollégánk pedig Pozsonyba ugrott ki, a RAS visegrádi négyes sajtószabadság-napjára, ami, hát, nem a régiós sajtószabadság ünnepe volt, különösen nem a miénké, de a többit elmeséli ő.

Bemutatjuk a Trafó és az Örkény Színház plakátjainak világáért felelős Nagy Gergő munkáit, foglalkozunk két friss magyar történelmi film, a Guerilla és az Apró mesék produceri hátterével. Ezentúl havonta egy vállalati marketingvezetőjével is áttekintjük a munkáját, ezt a rovatot Wilheim Gáborral (Dreher) avatjuk fel. Havi fiatal filmesünk Vinnai Petra látványtervező, ifjú kreatívunk Szász Dani.

És azoknak is van egy jó hírem, akiket idáig kínzott az érzés, hogy többet szeretnének megtudni az impresszumban szereplő nevekről: mostantól minden hónapban meg fognak tudni valamit. Legelőször azt, hogy mi mindent néztünk tavaly, a szó összes értelmében: még nekünk is tanulságos az a tabló, amit ez kirajzolt.


Hol találod meg a Kreatívot? Hát az újságosoknál!

Ezekben a Relay és Inmedio üzletekbe szállítjuk a Kreatívot:

Budapest: Allée, MOM, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, Váci utca, Városház utca, repülőtér T2

Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Klinikák, Népliget, Nyugati pályaudvar, Lehel tér, Blaha Lujza tér, Ferenc körút megállók

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar)

Ha inkább online rendelnéd meg a példányodat vagy szétnéznél az előfizetési csomagok között, akkor erre tovább!

 

Pál Zsombor
főszerkesztő

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés