hirdetés
hirdetés

Roxy Rádió - megszerezte a Live Earth közvetítési jogait

2007-07-02
A magyarországi rádiók közül a Roxy Rádió szerezte meg a Live Earth kizárólagos közvetítési jogait. A koncertsorozatról várhatóan négyórás közvetítést ad a rádió, amit nemcsak a budapesti vételkörzetben lehet hallani, hanem az interneten is.
A július 7-i eseményt a tervek szerint dél és délután négy óra között közvetíti a Roxy, amely a társadalmi felelősségvállaláson belül hívja fel a hallgatók figyelmét a globális felmelegedésre, és az ezzel járó klímaváltozásra. Arról nem kaptunk információt, hogy a rádió mennyit fizetett a jogokért. A Roxy Rádió egyébként nemcsak a rádióban közvetít a Live Earth-ről, hanem az adás elérhető lesz online is, a médium honlapjáról.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a globális kezdeményezéshez a Danubius Rádió is csatlakozott, amely arra a felhívásra készül, hogy a hallgatók egy órára kapcsolják le otthonaikban, munkahelyükön a fölösleges áramfogyasztókat, és ezt az órát töltsék gyertyák mellett. Eközben a rádióban is lekapcsolják az erősítőket, kihúzzák a transzformátorokat, és csakis elektromos hangszerek nélkül rögzített felvételeket sugároznak.

A 0-24 órás élő zenét nyújtó nyolc koncert helyszíne: Sydney, Tokió, Shanghai, Johannesburg, Hamburg, London, Rio de Janeiro és New York.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés