hirdetés
hirdetés

RTL, TV2 - főzőshow-háború

2008-02-22
Főzős valóságshow-val jelentkezik tavasszal az RTL Klub és a TV2 is. Az Index szerint az RTL licenszműsora és a TV2 saját fejlesztésű showja a szabályrendszert tekintve hasonlít egymásra, ráadásul a két tévé azonos napon debütál az új produkciókkal.
A TV2 egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor és milyen idősávban indítja el naponta jelentkező Hal a tortán című műsorát, egyelőre annyit tudni, hogy minden nap más és más ismert személy lát vendégül sztárokat, akik végül pontozzák a házigazda tevékenységét. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a show-t saját fejlesztésben, hónapokon keresztül titokban készítették elő.

Az RTL Klub január óta hirdette honlapján és reklámblokkjaiban a Vacsoracsata című műsort, amelyről bővebb információt nem kaptunk a tévétől. Az Index úgy tudja, hogy az RTL az angol Granadától vásárolta meg a licence-jogokat. A csatorna honlapja szerint a Németországban, Franciaországban és Angliában már sikerrel futó reality-show-ban minden nap új séf látja vendégül négy ismeretlen társát.

Az Index szerint a két napi műsor hasonló szabályrendszerre épül, sőt a Granada hivatalos levélben szólította fel a TV2-t, hogy ne tűzzék műsorra a formátumvédett show-ra, a Vacsoracsatára hasonlító programot. Ellenkező esetben az angol cég polgári peres eljárást helyezett kilátásba.

A portál úgy értesült, hogy azonos napon startol majd a két csatorna hasonló műsora, bár a TV2 március 10-re tervezte a Hal a tortán indítását. Az Index szerint a TV2 azért hozta előre a bemutatót, hogy a konkurens csatorna főzőshowja meg ne előzze őket.

Bár az RTL műsora hétköznapi szereplőkre épül, a honlapról kiderül, hogy az első adásokban szintén sztárok főznek majd.

A Vacsoracsata sztárja lesz Győzike felesége, Bea asszony, Sütő Enikő modell és Benkő Dániel lantművész, míg a TV2 műsorában feltűnik Koós János énekes és Gombos Edina műsorvezető is.
(forrás: Kreatív Online, Index)
hirdetés
hirdetés