hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sláger - megtévesztett, de bírságot nem kell fizetnie

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint jogsértő volt a Sláger Rádió egyik hallgatói játéka, amely miatt közösen fordult a versenyhivatalhoz a Juventus és a Danubius Rádió.
hirdetés
Mint arról már beszámoltunk, a két piaci szereplő azért fordult a GVH-hoz, mert szerintük a Sláger Rádió megtévesztette a fogyasztókat az „Irány a pálya!” elnevezésű promócióval. A játékban Forma1-es belépőjegyeket lehetett nyerni, és ezzel kapcsolatban az hangzott el, hogy „a Sláger Rádió az egyetlen rádió, ahol jegyek nyerhetők az idei Forma1-es Magyar Nagydíjra”. Ez pedig - ahogy a versenyhivatal is rámutatott - nem volt igaz, mert a Danubius és Juventus hallgatói is nyerhettek jegyeket.

A GVH szerint az akció megtéveszthetett egyes fogyasztókat. A valótlan állítás ugyanis hatással lehetett azoknak a hallgatóknak a rádióválasztására, akik nem a Sláger Rádió törzsközönségébe tartoznak. „Annak hamis tudata, hogy csak egyetlen helyen nyerhető meg a belépő az autóversenyre, arra indítja a Forma1 iránt érdeklődőket, hogy folyamatosan hallgassák a Sláger Rádiót, és telefonáljanak, amikor a nyerésre lehetőség van” - írja közleményében a GVH.

A GVH a Sláger Rádiót nem kötelezte versenyfelügyeleti bírság megfizetésére, mivel nem mindegyik reklám tartalmazta a megtévesztésre alkalmas állítást, a jogsértő szpot pedig csupán rövid ideig futott. A GVH figyelembe vette a Sláger Rádió védekezését, miszerint magatartásának kimutatható piaci hatása nem volt.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés