hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sok újságíró kapott március 15-i díjat

Állami kitüntetést vehetett át március 15-e alkalmából Majtényi László, az ORTT volt elnöke és Féner Tamás fotós. Emellett több újságírót díjazott a kormány, és idén is adott át elismeréseket a MÚOSZ.
hirdetés

Sólyom László köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetéseket adott át, a díjazottak között vannak olyanok, akik a kommunikációs területet képviselik.

Kossuth-díjat Féner Tamás, Balázs Béla-díjas fotóművész, fotóriporter kapott, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozat) elismerést pedig Majtényi László, az állam és jogtudomány kandidátusa, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) volt elnöke vehette át. József Attila-díjjal jutalmazták Balázs Attila prózaírót, a Magyar Rádió Művészeti Főszerkesztőség szerkesztőjét, Táncsics Mihály-díjat pedig több újságíró kapott: Fáy Zoltán, a Magyar Nemzet újságírója; Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője; Tóth Ákos, a Népszabadság belpolitikai rovatszerkesztője; Vincze Mátyás, a Magyar Távirati Iroda elnöke.

MÚOSZ is díjazott
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által alapított Aranytoll-díjat 12-en vehették át a Magyar Sajtó Napja alkalmából. Idén is tíz magyarországi és két határon túli újságíró kapott elismerést.

  • Andrássy Antal gazdasági és belpolitikai újságíró, szerkesztő
  • Baktai György olvasószerkesztő, a sajtószakszervezet egyik alapítója
  • Barabás Péter, a Népszava szerkesztőségének tagja
  • Benedek István Gábor, a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató Remény című folyóirat alapító főszerkesztője
  • B. Révész László, az MTV dokumentum- és riportfilm-szerkesztőségének korábbi vezetője
  • Daniss Győző, az Élet és Tudomány, illetve a Népszabadság korábbi szerkesztője
  • Fábián István, a Békés megyei napilap korábbi újságírója
  • Gyarmati Béla szerkesztő, a Miskolci Nemzeti Színház korábbi igazgatója
  • Kocsis Tamás, az Axel Springer kiadó sajtó- és fotóügynökségének, az Europressnek az alapítója
  • Novotny Zoltán, a Magyar Rádió sportriportere, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke
  • Péterfi Szonya, a Vasárnap című szlovákiai hetilap munkatársa
  • Cseke Péter, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság Média- és Kommunikáció-tudományi Szakosztályának szervezője, a Kolozsvári Médiakutató Intézet megteremtője.

A kulturális újságírók Virág F. Éva-díját Vajna Tamás, a HVG újságírója kapta. A fiatal sportújságírók Németh Gyula-díját Csillag Péter, a Nemzeti Sport munkatársa vehette át.

A MÚOSZ gazdasági újságírók szakosztályának Gazdasági sajtó díjában Pongorné Csákvári Marianna, az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Igazgatója részesült, míg a MÚOSZ filatéliai szakosztályának díját Garami László író, újságíró kapta. A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének Ifjúsági Sajtódíját Szalay Attilának, a Pécsi Tudományegyetem hallgatójának nyújtották át.

Fővárosi elismerés is járt
Idén öten kaptak a Fővárosi Önkormányzattól Csengery Antal-díjat – számolt be a Kultúra.hu. Ez az elismerés azoknak jár, akik „huzamos időn át magas színvonalú, hiteles, pontos, tárgyilagos és gyors tájékoztatást adtak a fővárost és a Fővárosi Önkormányzat működését érintő hírekről, információkról az írott és elektronikus sajtón keresztül”.

A fővárosi önkormányzat ünnepségén Vargha Mihály tragikus hirtelenségű halála miatt csupán négyen vehették át a díjat Demszky Gábor főpolgármestertől.

Díjazottak:

  • Vargha Mihály, a Színháztechnikai Fórum, a Magyar Építőművészet és az Építész Közlöny szerkesztője volt. Később az Építészfórum.hu társalapítója és főszerkesztője volt, valamint a Budapest folyóirat szerkesztőbizottságának tagja
  • Banda Jenő, MTI városházi tudósítója
  • Csordás Lajos, a Népszabadság újságírója
  • A Magyar Televízió Unokáink sem fogják látni című műsor alkotó közössége
  • The Budapest Times & a Budapester Zeitung szerkesztősége

Pénteken beszámoltunk róla, hogy az MTI és az IPOSZ is adott át újságíródíjakat.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés