hirdetés
hirdetés

Studio Metropolitana - fórum Budapest új arculatáról

2008-05-20
Nyilvános beszélgetésen boncolgatja Budapest alakuló arculattervét Bojár Iván András városarculati tanácsnok és a Studio Metropolitana – új logó már van, átfogó koncepció majd lesz. A fórumra a kreatívszakma szereplőit is várják.
„A kérdés az, hogy akarunk-e, tudunk-e most megjelölni egy fejlődési irányt Budapest és régiója számára, kidolgozunk-e egy átfogó „re-branding” programot?” – összegzi a Budapest előtt álló kihívást a Fővárosi Önkormányzat kutatóintézménye, a Studio Metropolitana Kht. (SM) meghívója.

Az SM és Bojár Iván András, a Városarculati Tanácsnoki Iroda (VTI) vezetője május 28-án a Fővárosi Önkormányzat fórumán fogadja a témával kapcsolatos kérdéseket. A beszélgetésre civilek és lakosok mellett a kreatívszakma képviselőit is várják.

Az új arculat egyes elemei - például a Budapest-logó - már elkészültek, és szerepelnek az önkormányzati munkatársak névjegykártyáin, illetve a friss turisztikai kiadványon. A teljes arculati kézikönyvön a VTI munkatársai külső ügynökség bevonása nélkül még dolgoznak, a munkálatokat csak hónapok múlva fejezik majd be.

A fórumon a VTI munkatársai mellett bemutatkoznak a SM várostervező projektje, a Futurbia, és a Budapest általános stratégiáján dolgozó think tank, a Városfejlesztési Tanácsadó Testület is. A beszélgetés résztvevője lesz Somogyi Zoltán, a Political Capital tanácsadócég ügyvezető igazgatója is – az önkormányzati kht.-val korábban is kapcsolatban álló cég arról végzett kutatást, hogy a külföldi médiában, a turisták és a fővárosban élő külföldiek szemében milyen kép él Budapestről. A felmérés eredményeit a fórumon ismertetik majd.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés