hirdetés
hirdetés

Szakmunkások vették meg a Duna TV-botrány körüli cégeket

2010-07-21

Július 6-8. között mindhárom gyanús cégét eladta Turi János Sándor. A produkciós cégeket az Iwiw-adatlapjuk szerint építő-takarító Gyikó Tamás és villanyszerelő Bodor Zsolt Balázs névértéken vásárolta meg.

A Duna TV-vel gyanús körülmények között (lásd lentebb) szerződött négy cég közül hármat két napon belül eladott azok tulajdonosa, Turi János Sándor. Július 6-án a Jadedragon a 29 éves Gyikó Tamás tulajdonába került, aki Iwiw adatlapja szerint takarít, épít, és a cégjegyzéki adatok szerint eddig még sosem volt érdekeltsége semmilyen vállalkozásban. Ugyanaznap kelt el a Holiday Television is, amelyet Bodor Zsolt Balázs vásárolt meg (aki vélhetően villanyszerelő), míg két nappal később ugyanő a Waterfall Televisiont is megszerezte. Mindhárom cég névértéken, 3-3 millió forintért kelt el. A See Walker tulajdonosai között Turi nem szerepel, itt nem is történt változás a tulajdonviszonyokban, és a telephelye is ugyanaz maradt.

Az elkelt cégek telephelyei viszont megváltoztak, az eddigi 15. kerületi Thököly úti elhagyatott lakásból a Jadedragon Gyikó nagyfügedi házába, míg a Holiday és a Waterfall Bodor kispesti hatodik emeleti lakásába került át. A két újdonsült vállalkozó külön-külön, de nagyjából egybehangzóan azt nyilatkozta, hogy befektetési célból vásárolták meg névértéken a cégeket, Gyikó például „baráti alapon”, mert Turi régóta az ismerőse, Bodor pedig „jövedelmezőbb területre akar átnyergelni”, és ugyanarra, tehát kereskedelmi tevékenységre kívánja használni őket.

Elmondása szerint azonban a bejegyzés túl gyorsan történt, ezért a következő egy-két hónapban biztos nem működnek majd a cégek. A Duna TV-s szerződésekkel kapcsolatban mindketten visszafogottan nyilatkoztak. Gyikó arra hivatkozott, hogy az ügyeket jelenleg még Turi intézi, míg Bodor azt mondta, hogy épp tárgyalnak róla Turival, de azt nem árulta el, hogy miről, és azt a kérdést is elhárította, mely azt firtatta, honnan ismeri Turit.

Mint ismeretes, a Duna Tv a számára átutalt többlettámogatásból gyanús, több száz milliós hűtlen kezelést sejttető körülmények között rendelt sorozatokat a produkciós irodáktól, amit aztán Szabó László, a köztévét felügyelő kuratórium fideszes tagja szellőztetett meg, és végül a Duna Tv elnöke, Cselényi László lemondásához vezetett.

Érdekesség, hogy a csatorna azt a műsort (Keresztül-kasul a tengereken) vásárolta meg nemrégiben a Waterfalltól, ami miatt Ragáts Imrének 2003-ban távoznia kellett az MTV elnöki posztjáról, mert a piaci ár háromszorosáért vásárolta meg az 52 részes sorozatot volt felesége lányának cégétől, a Cears Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-től.

A Duna TV most csak 40 részt rendelt a produkciós cégtől, mégis 52 epizódért fizetett, összesen 25,7 millió forintot, eddig azonban egyetlen rész sem került levetítésre.

(forrás: Kreatív Online, origo)
hirdetés
hirdetés