hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sztárrobot és a Westworld látványtervezője a Brain Baron

Jövőre a Corvinusra költözik a Brain Bar. Ma bejelentették az első 20 előadót, uniós biztos és hollywoodi szakember is van köztük.

hirdetés

A Corvinus Egyetem campusára költözik a jövő évi Brain Bar, amelyet június 1-2-én rendeznek majd. Hétfőn bejelentették az előadók (majdnem fellépőket írtam, a jövőfesztivál munkatársai alighanem örültek volna) első hullámát: van köztük sztárrobot, hollywoodi látványtervező és versenyért felelős uniós biztos is.

Sophia, a humanoid robot októberben szaúdi állampolgárságot kapott, amivel több jogot szerzett, mint az ott élő nők. Játszott már kő-papír-ollót Jimmy Fallonnal, és szerepelt az Elle magazin címlapján. A Hanson Robotics teremtménye képes az érzelmek kifejezésére, felismeri az arcokat, így szemkontaktust is tud tartani, érti a beszédet, és néha még egy-egy viccet is elsüt.

Nathan Crowley a Westworld, a Dunkirk, az Interstellar és a Sötét lovag trilógia látványtervezője. Margrethe Vestager az EU versenypolitikáért felelős biztosa, aki több milliárdos büntetést szabott ki a tiszta verseny megsértésért a gazdasági szuperligájába tartozó cégekre. Kino MacGregor jógamester, 29 évesen ő volt a legfiatalabb nő, akit az Ashtanga jóga alapítója felkért tanítani.

A 2018-as fesztiválra érkezik még többek között az irodalom és demokrácia kapcsolatát vizsgáló Azar Nafisi író, az anarchokapitalizmus és a Bitcoin hívő Jeffrey Tucker, a startup kultúra ellen kifakadó Shem Magnezi, az olcsó nukleáris energia mítoszával leszámoló Varró László, és Andrew Taggart filozófus, aki a Skype-on keresztül osztja meg a Szilícium-völgy kreatívjaival, mit gondoltak évezredek gondolkodói a jó életről.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés