hirdetés
hirdetés

Távozik a Duna Televízió elnöke

2010-07-09
Benyújtotta lemondását Cselényi László, a Duna Televízió elnöke - tudta meg az MTI a televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumához közeli forrásokból.

Az MTI értesülései szerint Cselényi László a kuratóriumi elnökség csütörtök esti ülésén beszélt döntéséről, amelyet azonban hivatalosan csak a jövő héten jelent be.

Cselényi László 1996-tól dolgozott a Duna Televíziónál szerkesztőként és rendezőként, majd 2005-től ő töltötte be a televízió elnöki posztot.

A távozás nem meglepő annak fényében, hogy az elmúlt napokban a sajtó a Duna TV ügyeitől hangos: július első hetében255 milliós hűtlen kezelés gyanúja merült fel a kisebbik köztelevíziót ellenőrző testület szerint, majd újabb visszaélésekről szóltak a hírek. Szabó László, a Hungária Televízió Közalapítvány egyik fideszes delegáltja sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a csatorna másfél milliárd forint értékben szerződött külső gyártású produkciókra különböző cégekkel, ám „azok ennek az összegnek a 68-70 százalékát lenyelték”.

Cselényi László ekkor közleményében azt írta: rosszindulatú feltételezés, hogy a Duna Televízióval szerződésben álló fővállalkozó a kereskedelmi ár mintegy egyharmadáért készíttette el alvállalkozóival a sorozatokat. A Duna TV-nek egyelőre nincs, és még nem is lehet rálátása arra, hogy a fővállalkozó hány alvállalkozóval, milyen nagyságrendű szerződéseket kötött.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés