hirdetés
hirdetés

Tender előtt fél évig vizsgálódik a BKV

2008-08-13
A Közbeszerzési Értesítő szerint a BKV hat hónapra hosszabbította meg a nyár elején meghirdetett előminősítési felhívás elbírálásának határidejét. A marketingszolgáltatásokra összesen hét ügynökség jelentkezett.

Mint arról korábban beszámoltunk a közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó előminősítési rendszer lényege, hogy a különböző feladatokat megpályázni szándékozó cégek előzetesen regisztrálják magukat, a kiíró pedig ellenőrzi, hogy a jelentkezők megfelelnek-e a megadott jogi, személyi és egyéb feltételeknek. Ha igen, akkor ezeket egy későbbi konkrét tender kiírásakor már nem kell igazolni.

A BKV májusban hirdetett előminősítést marketingszolgáltatásokra, azonban a vállalat úgy döntött, hogy meghosszabbítja az elbírálás harmincnapos határidejét hat hónapra. Erre egyébként a közbeszerzési törvény lehetőséget ad.

A vállalat az előminősítésen keresztül a közösségi közlekedéshez kapcsolódó marketingkommunikációs tevékenység ellátására - rendezvényszervezés, kommunikációs-, pr- és marketingtanácsadás, marketingkampányok szervezése és lebonyolítása, grafikai tervezés, filmforgatás, fotózás – várt jelentkezéseket.

Végül a Well Reklámügynökség, az SKBH, a Zeus, a Relatív Reklámügynökség, a Soda Reklám, a Komusz, valamint a Lichtestein és Fia jelentkezett a listára. Közülük csak két cég volt, amelyik nem regisztrálta magát mindegyik feladatkörnél: az utóbbi ügynökség csak a rendezvényszervezésért indult, míg a Zeus a grafikai tervezést hagyta ki.

A jelentkező cégeknél a BKV minimum követelményként írta elő, hogy az ügynökség rendelkezzen referenciával nettó ötmillió forint értékben a közösségi közlekedés és nettó húszmillió forint értékben a közúti közlekedés területén.
 

hirdetés
hirdetés