hirdetés
hirdetés

Tízmilliós bírság a Diginek

2009-10-09
Megtévesztette a miskolci fogyasztókat a Digi, amiért a szélessávú internetcsomagjait hirdető szórólapjaiban nem tájékoztatott a garantált le- és feltöltési sebességről – írja a Napi Gazdaság. Tízmilliós bírságot kapott az NHH-tól.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) az eddigi legmagasabb bírságot szabta ki: tízmillió forintra büntette meg a Digit a miskolci fogyasztók megtévesztése miatt. A vállalatot azért marasztalta el a hatóság, mert csupán a legmagasabb elméleti maximum értékeket szerepeltette a Miskolcon terjesztett szórólapokon, így az nem felelt meg a tájékoztatásra vonatkozó előírásoknak.

A bírság kiszabása mellett az NHH kötelezte a szolgáltatót, hogy ezentúl tüntesse fel minden hirdetésében - az adott díjcsomagnál a sávszélesség megadása mellett - az előfizetői hozzáférési pontokon, hálózaton belül garantált le- és feltöltési sebesség értékét is.

A garantált sebesség az az érték, amelyet a szolgáltatónak az előfizető számára mindenképpen biztosítania kell, illetve ezt az értéket – külön minőségbiztosítási eljárás keretében – valamennyi előfizetőre, a teljes hálózatra vonatkozóan folyamatosan ellenőriznie is kell. Ez az a jellemző, mely az internet-szolgáltatás esetében alapvető jelentőségű, hiszen egyrészt meghatározza a szolgáltatás alapvető minimumát, másrészt valós képet ad a szolgáltató teljes hálózatának minőségéről.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés
hirdetés