hirdetés
hirdetés

Több a panasz az ORTT-nél

2010-01-15
Az RTL Klub és a Magyar Rádió műsorával kapcsolatban érkezett a legtöbb panasz az ORTT-hez október és december között. Egy Napló és egy Este adás a testület szerint is aggályos volt.

31 panasz érkezett október és december között az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) – derül ki Rosdy Tamás soros elnök közleményéből. Ez az előző negyedévhez képest panaszáradat, mert akkor csupán 14 bejelentés érkezett a médiahatósághoz.

A panaszok túlnyomó részét nézők, illetve hallgatók (21), valamint civil szervezetek (7) nyújtották be, a pártok és a pártfrakciók nem voltak aktívak.

A műsorszolgáltatók ellen benyújtott panaszok többsége a Magyar Rádió (8), az RTL Klub (8) és a Magyar Televízió (6) tevékenységét kifogásolta. A TV2 ellen 3, az ATV ellen 2, a Magyar Távirati Iroda ellen ugyancsak 2, a Klub Rádió és a Story Tv ellen pedig 1-1 panasz érkezett.

A beérkezett panaszokból 22-t utasítottak el az eljáró tanácsok, miközben csak 2 esetben – egy Tv2-s Napló és egy MTV-s Este - adtak helyt a panaszos állításainak.

A döntések ellen 5 esetben éltek fellebbezéssel.


A műsorszolgáltatók ellen benyújtott panaszok
Ügyintézés alatt 1
Elutasító 22
Helyt adó 2
Határozat (Testülethez) 1
Tájékoztató (hatáskör hiánya) 1
Visszavonat 2
Cím nélküli 2
Fellebbezés 5
Médiumokra lebontva
Magyar Televízió 6
Magyar Rádió 8
RTL Klub 8
TV 2 3
Magyar ATV 2
Hír Televízió 7
RTL Klub 2
Magyar Távirati Iroda 2
Klubrádió 1
Hír TV 2
Story TV 1
Panaszosokra lebontva
Nézői, hallgatói 21
Pártok, frakciók 2
Civil szervezetek 7
Egyéb 1

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés