hirdetés
hirdetés

Új szóvivő a médiahatóságnál

2010-08-19

 

Szalai Annamária kinevezésével új kommunikációs stáb érkezett az egykori Nemzeti Hírközlési Hatóság, új nevén Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság épületébe. A korábbi szóvivő, Márton György távozik.

Szalai Annamária kinevezésével új kommunikációs stáb érkezett az egykori Nemzeti Hírközlési Hatóság, új nevén Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság épületébe. A korábbi szóvivő, Márton György távozik.

Az új elnök augusztus 11-i bemutatkozó sajtótájékoztatóján megjelent újságírókat már az új szóvivő, Buda Dóra köszöntötte, akinek kinevezésével távozott a hivataltól elődje, Márton György, akit még Pataki Dániel nevezett ki szóvivőnek.

Az új hatóság létrejöttével, a két korábbi intézmény, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) és az ORTT fokozatos összevonásával a két szervezet kommunikációs csapata is összeköltözik, Márton Györgyöt leszámítva egyelőre mindenkire számítanak a kommunikációs irodán. Új munkatársként jelent még meg a hatóságnál Haffner Adrienn, mint Szalai Annamária sajtótitkára, aki korábban, a Hír Tv indulásakor annak miskolci irodáját vezette, majd az Echo Tv szerkesztője volt.

Buda Dóra 1991 óta kommunikációs szakemberként dolgozott a Parlament több frakciója (az MDF, az MDNP és a Fidesz) mellett. Sajtótitkárként feladatai közé tartozott: a gazdasági szakkommunikáció, tanácsadás, kommunikációs elemzések és szakanyagok, sajtótájékoztatói anyagok készítése, beszédek és háttéranyagok írása, közlemények, kreatív javaslatok írása, médiaszereplések elemzése. 1996-tól éveken keresztül társadalmi munkában a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület sajtótitkára volt. Ez az egyesület szervezte a korábbi években Orbán Viktor évértékelő beszédeit. 1998-2000 között tanácsadóként dolgozott a Köztársasági Elnöki Hivatal – Társadalom Politikai Főosztályán. 2001-2002 között a Pénzügyminisztérium pr- és kommunikációs osztályát vezette, amelynek feladatai közé tartozott a minisztérium pr- és kommunikációs stratégiájának kidolgozása, arculati kézikönyv kidolgozása, honlap-tervezés, logó-tervezés, miniszteri beszédek írása, kommunikációs tanácsadás, valamint a minisztérium vezetői számára, általános pr-feladatok ellátása. 2002-től kommunikációs tanácsadó és elemzőként dolgozott a Magyar Országgyűlés – Fidesz Magyar Polgári Szövetség, Gazdasági Kabinetjében.

Az NMHH-nál várható munkával kapcsolatban Buda Dóra a Kreatív Online-nak elmondta, dolgoznak az új arculati kézikönyv kialakításán, ami várhatóan másfél két hónap múlva készül majd el, és a két korábbi intézmény összevonásának lezárultáig egy átmeneti új honlapot is elkészítenek az NMHH-nak. Hogy a végleges honlapot milyen cég és mikor készíti el, arra még nem kaptunk választ, ez nagyban függ attól, hogy az új hivatalnak mekkora költségvetése lesz. Azokat a kommunikációs feladatokat, amelyeket korábban az NHH-nál külsős cégek végeztek, Buda Dóra a belsős munkatársak bevonásával szeretné a jövőben végezni.

Csuday Gábor

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés