hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újabb rekord a sajtófotó-pályázaton

A sajtófotó pályázaton a tavalyi évi rekordnevezést felmúlta az idei: közel 12,5 ezer képet küldött be félezer szerző.
hirdetés

Az elmúlt évi rekordot is megdöntötte az idei Magyar Sajtófotó Pályázatra érkezett felvételek száma: 535 szerző összesen 12.493 tavaly készült képét küldte be a január 5-i határidőig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által meghirdetett versenyre.

Először a 2006-ben készült fotók versenyében ugrott a képszám tízezer fölé (360 szerző), a 2007-es felvételek megmérettetésén 413 szerző 9223 képpel, tavaly pedig 592 szerző 11.985 képpel vett részt - közölte László Ágnes kommunikációs vezető.

A múlt héten zárult pályázaton 13 kategóriában lehetett indulni 2009-ben készült képekkel, a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriába azonban több éven keresztül készült sorozattal is jelentkezhettek a fotósok. Újdonság volt idén, hogy egy pályázó 30 pályaművet küldhetett be kategóriától függetlenül.

A legtöbb felvétel az emberábrázolás-portré, a természet és tudomány, a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia, a hír-eseményfotó, valamint a művészet kategóriában érkezett - írta László Ágnes.

Érdekességként említette, hogy a tavalyi évhez képest jelentősen - 357-ről 575-re - nőtt a hír-eseményfotó pályaművek száma, és 545-ről 848-ra emelkedett a természet és tudomány  kategóriában beadott képeké. Valamelyest kevesebb - 544 helyett 474 - kép érkezett ugyanakkor a bulvár, humor, zsáner kategóriában.

A pályamunkák zsűrizését január 15. és 18. között tartják a fővárosi Mai Manó Házban, pénteken, szombaton és vasárnap a nyilvánosság előtt. Az elmúlt évekhez hasonlóan a zsűri munkáját a Fotoklikk.hu internetes portálon is bárki figyelemmel kísérheti.

A zsűri elnöke Horváth Péter fotográfus, a grémium tagja Jan Sibík cseh fotóriporter, Sam Stewart amerikai fotóriporter, képszerkesztő, Czagány Balázs, Pörneczi Bálint és Hajdu András fotóriporterek, valamint Horváth M. Judit fotográfus.

A sajtófotó-pályázat eredményhirdetését január 22-én tartják.

A tavalyi verseny díjazottjait itt megtalálhatja.

(forrás: Kreatív Online, MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés