hirdetés
hirdetés

Újra a RiseFM-é a 88.1

2009-09-22
A Fővárosi Bíróság döntésében a RiseFM tulajdonosainak adott igazat. A Pont FM még sugároz a frekvencián, az adás leállítása az NHH-ra vár. A hatóság mai közleménye után a kép továbbra sem tisztul.

Visszakapta a 88.1-es frekvenciát a RiseFM a Fővárosi Bíróság szeptember 4-i döntése szerint. A Rise és a Pont között már egy hónapja húzódik a vita, amelyben külön döntött a bíróság és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), amely augusztus 27-én megszüntette a RiseFM adását.

Az ügyben, amelynek hátterében a két rádió tulajdonosai közötti tulajdonjogi vita áll, érintett a Fővárosi Bíróság, az NHH, és a döntéshozatal helyett a bírósági ítéletet megváró ORTT is.

A most megszületett bírósági döntés a frekvencián sugározni jogosult cég tulajdoni kérdéseit tisztázza, így elvileg egyértelművé teszi, hogy a sugárzás joga a 88.1-es hullámhosszon a RiseFM-et illeti meg.

A kép viszont továbbra sem tisztul, az NHH szeptember 22-én kiadott sajtóközleménye szerint ugyanis a RiseFM-nek nincs érvényes rádióengedélye, és a bíróság döntése alapján a PontFM-ét is vissza kell vonja a hatóság.
 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés